Provrumsångest

Utseende, Vardagsbestyr

Känner ni igen det där med provrumsångest?

Vad är det för fel på lamporna i ett provrum egentligen?! Jag vet inte vem som kommit på att ljuset ska vara så som det är i provrum. Sånt ljus finns ju ingen annanstans. Och inte ett dugg naturligt är det. Det tar verkligen fram alla de saker som man inte vill se… Helt plötsligt såg min finne på hakan alldeles jätteröd ut. Och så var jag rödflammig på halsen efter haft en varm halsduk virat runt den. Och rouget på kinderna var ju som bortblåst efter en dag på jobbet (där jag ville vara rödrosig var jag inte det). Och håret, som är i starkt behov av en färgning, såg ut att ha ungefär femton olika nyanser. Suck.  Denna provrumsångest. Näst gång köper jag på öppet köp och provar hemma i sovrummet.

Trots detta så hittade jag ett par beiga jeans från H&M (och när jag kom hem så såg jag 20% kupongen ligga i plånboken, typiskt!).

Och när jag kom hem och åkte upp i lägenheten, tittade jag på mig själv i spegeln i hissen. Vred på huvudet, studerade varje vinkel (man hinner mycket på fem våningar). Och insåg att det är just provrummen som tar kål på ens självförtroende ibland. För i spegeln så jag en ganska söt, men väldigt trött, tjej inborrad i en gosig halsduk.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s