Mysmiddag & sista jobbdagen

Allmänt, Bebisen, Jobb, Stress, Vardagslyx
Sista gången jag går upp till jobbparkeringen på ett tag...

Sista gången jag går upp till jobbparkeringen på ett tag…

Så igår var dagen. Sista jobbdagen på ett tag. Hela dagen var ganska konstig. Jag pratade mycket bebissnack med kollegor. Tog spontanfika. Köpte latte i caféet. Satt extra länge på lunchen. Stod och strimlade konfidentiella papper i en timme. Bar ner mina personliga saker i en flyttkartong i ett källarförråd. Sista timmen fick jag mejlet ut ett handover-dokument med viktig information till mina kollegor och svarat på alla ”Lycka-till!”-mejl.

Jag kramade kollegorna hejdå, en efter en, tills jag var sist kvar på kontoret. Jag skrev en hälsning till dem på white boarden. Det kändes lite vemodigt. Gud, vad jag kommer sakna dem när jag tänker efter! Sista mejlet skrev jag till min bästaste kollega, min bordskompis bredvid. Henne kommer jag sakna mest. Vi har delat allt, i vått och torrt. Och hon har stöttat mig genom hela graviditeten med positiva hejarop och de värdefullaste råden, från en mamma till en blivande. Det är guld värt. När jag skrev det mejlet rann det en tår eller två. Tänk att vissa kollegor är så bra helt enkelt!

Såklart kommer jag träffa dem snart igen, de är ju inte alltför långt bort och nån gång kommer jag och bebisen hälsa på. Men sista dagen var ändå sista dagen på något sätt. Konstig, vemodig men också en skön känsla! En skön känsla av vad som väntar nu. Vad mitt nästa ”projekt” i livet är. Det ska bli skönt att få koppla av nu några veckor. Ta hand om mig själv och bebisen i magen. Utan jobbstress och deadlines. Utan irritation och dålig struktur från chefen.

Väl hemma svidade jag om till den enda fina gravidklänningen jag har och sen åkte jag och F hit:

Sillen & Makrillen på Helsingborgs bästa läge

Sillen & Makrillen på Helsingborgs bästa läge

”Sillen & Makrillen” – supergod mat med världens härligaste utsikt över Öresund!

Idag ser jag och bebisen ut så här, fina gravidklänningen är utbytt mot mysbyxor utan passform. Härliga lördag! 🙂 (Ni ser min mage är lite skev, va? det är för att bebisen ligger på snedden, med huvudet uppe till höger (vänster i bilden). Aj revben!)

DSC_0066 DSC_0067

 

2 reaktioner på ”Mysmiddag & sista jobbdagen

  1. Grattis till mammaledighet då, eller vad man ska säga. Förstår att det måste vara superkonstigt! Men tiden går fort och snart är du tillbaka – och tills dess får du pyssla med en skatt så det kommer gå prima!

    Ha en underbar mjukisbyxorlördag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s