Hustitt & lägenheten ska säljas

Personligt, Saker jag gillar, Uncategorized

Idag ska vi titta på ett hus!

Vi gjorde slag i saken i veckan att ta hit en mäklare för att kolla på lägenheten (samma mäklare som vi köpte av och som sålde F’s gamla lgh, så hon kände oss redan). Vi skrev på kontrakt att hon ska lägga ut den om några veckor, så snart ska den fotas!

Det kan tänkas hastigt och lustigt tänker ni men vi hade redan tänkt köpa (eller bygga) hus innan lillsmurfen tittade ut och innan jag blev gravid förra sommaren. Men så fick vi lite annat att tänka på när jag blev gravid och då ville vi bo kvar i stan. Nu med en liten kille här hemma så längtar vi mer och mer efter hus. Och om vi vill att han ska kunna ta ett par första stapplande steg på en gräsmatta nästa sommar så får vi minsann börja projekt HUS nu!

Under flera veckor har vi försökt tänka vad vi vill ha – nytt eller gammalt? Jag fullkomligt älskar gammal charm. Och F gillar, och är duktig på, att renovera. Men det finns ett stort MEN. Och det är en liten bebis. Renovera + bebis = stress, press på förhållandet och nästan ringa till arga snickaren… Tror vi i alla fall. Så det blir nytt. Nytt projekthus eller nytt fribyggarhus som vi bygger själva är dock inte bestämt. Ett hus som har några år på nacken och som är i vår smak kan vi förstås också tänka oss.

Hur var huset då? Jo, inte färdigt kan man säga. Det var en byggarbetsplats, där det fanns t.ex golvbrunn i badrummet men ingen inredning eller kakel. Vissa väggar var målade, vissa inte. Lite svårt att få en bild av helheten, men ändå så gick det ganska bra. Vi gick några vändor där, upp för en skranglig plåttrappa i brist på den riktiga för att inspektera övervåningen och kollade broschyren för att jämföra med verkligheten. Det är verkligen något vi kan tänka oss. Tål att funderas på… F ska undersöka mer hur det funkar att få bygglov för garage, då det är ett måste på det huset vi köper.

Iiii, det känns lite läskigt. Lägenheten, vår trygga punkt, ska vi sälja. Och sätta oss i en hyresrätt däremellan om vi behöver. Och sen köpa ett hus! Läskigt men underbart! 🙂

Annonser

2 reaktioner på ”Hustitt & lägenheten ska säljas

  1. Åh så spännande med hus, dt drömmer vi oxå om!

    och ja, nytt eller gammalt. min ma är oxå väldigt händig och tycker att det kul att renovera. det gör dock inte jag… och du har rätt, det sliter på ett förhållande att renovera mkt. kanske kan vara värt att köpa ngt som inte MÅSTE resonveras på en gång. så man kan ta en sak i taget i lugn takt?

    kram

  2. Jag är också så sugen på hus! På lite fel plats för hus dock kan man säga… men får drömma vidare och vänta på bättre tider (plats!)
    Jag skulle helst av allt ha ett renoveringsobjekt, men precis som du säger så är det ju inte alls lämpligt med bebis eller småbarn, och med tanke på att det nog bara skulle vara jag i denna familj som stod för renoveringen så får det nog strykas från listan. Kan ju hoppas på att hitta ett gammalt men färdigrenoverat hus istället! Men det är väl många andra som tänker likadant så vi får se hur det blir den dagen det är dags för att skaffa eget.
    blir spännande att följa er i husresan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s