Kräftskiva & mys på landet

Allmänt, Avkoppling, Bebisen, Foto, Saker jag gillar, Uncategorized

I helgen hade vi bjudit in några vänner till kräftskiva i min sommarstuga på Orust. En liten tillställning på sex personer och en bebis. Vi åkte upp redan fredag kväll för att ha en egen kväll där uppe först. Det var riktigt mysigt att sitta där bara jag och F och ha myskväll. Tända värmeljus i varje fönster ute på verandan där vi satt och beckmörkt utanför.

På lördagsförmiddagen åkte vi till Henån, tjugo minuter bort, för att handla till kalaset. När vi kom ut på parkeringen så hade jag missat samtal och sms från min kompis E och hennes kille som skulle komma. Hon hade blivit sjuk i feber och halsont! Aj, aj, aj. Så sex personer blev helt plötsligt fyra och en bebis.

Vädret var verkligen på vår sida. Vi började med grillning vid tvåtiden på eftermiddagen och kunde sitta ute på altanen. Underbart! Sedan tog i en promenad runt området. Vårt hus ligger granne med en kohage och medan F och våra vänner gick fram till hörnet av kohagen för att hälsa på kossorna, så stod jag lite längre bort för att fotografera kossorna. Då ser ner jag i gräset och ser att eltråden ligger ner… Vilket betyder att tio kossor egentligen har fri access ut i det fria! Vi får lite panik. Mina föräldrar har berättat hur kossorna rymt tidigare och de förstör en del på tomten genom att trampa runt med sina tunga kroppar. F och vännen M börjar försöka få grepp om eltråden, som de inte får någon stöt av. Till en början, sen känner de att den faktiskt fortfarande har el i sig. Då slutar de. De inser att det saknas tråd runt halva fotbollsplanen som ligger i ena hörnet av hagen. Ganska lång bit då vill säga.

Jag ringer mamma som är hemma och frågar vad bonden heter. Jag slår honom på nätet och ringer upp honom i traktorn. ”Ja, då får jag komma då!” säger han. Och så frågar han mig vad klockan är. ”Halv fem”, svarar jag. ”Bra, då hinner jag äta middag först, så kommer jag sen!”. Jaha, så bråttom var det!

Dock hände ingen olycka. Kossorna var för ”dumma” för att hitta ut. Livet på landet alltså, lite action i vardagen! 😉

När liten för dagen grinig bebis somnat sött för kvällen utan några som helst problem (duktiga lillkillen!) så började vi vår matfrossa. För mat hade vi i mängder. Kräftor, västerbottenostpaj (gud, så gott!), räkor, nubbe (för grabbarna), ostar, baguetter, aioli… Och mängder av mat fick vi över men strunt samma.

Vid elvatiden satt vi som fyra kollin och insåg att lantluften gjort oss trötta. Men sa också att vi inte kunde gå och lägga oss ännu. Så vi satt uppe en dryg timme till och spånade affärsidéer som kunde göra oss rika så vi skulle slippa ta huslån till kommande husköp från bådas håll, hihi.

En härlig dag och en härlig kväll. Och en trött morgon därefter. Men väldigt, väldigt mysigt ❤

IMG_1140

Glad, morgonpigg kille 🙂

IMG_1134

Havskräftor är ett måste för mig som är från västkusten!

IMG_1133

Västerbottenostpaj som blev jättejättegod 🙂

IMG_1118

Sa du att vi kunde rymma nu, eller?

IMG_1136

Mums med räkor!

IMG_1135

Bubbel i glasen för vissa 😉

IMG_1132

F väntar på sällskap vid bordet… 🙂

IMG_1117

Muuuuu… 🙂

IMG_1112

Fint kvällsljus!

IMG_1106

Trots kyligare vatten så finns brännmaneterna kvar… Hemska när man badar men ganska fascinerande att titta på!

IMG_1097

Så oerhört stilla – vilket lugn för själen!

IMG_1091

Grillad halloumi och bacon till lunchgrillningen – åh, så gott och salt!

IMG_1095 IMG_1101 IMG_1108

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s