Helgen & lille W

Allmänt, Avkoppling, Bebisen, Frustration

Nu sover lille W sin andra vila för dagen. Först sov han 25 minuter, sen nattade jag om. Då sov han 5 minuter till. Sen nattade jag om igen. Nu har han sovit 15 minuter till. När andra räknar timmar för hur länge deras barn sover så räknar vi femminutrar. Imorgon ska vi träffa en specialistsjuksköterska som jag hoppas kan ge oss lite tips angående sömnen, kräkningarna (som blivit avsevärt mycket bättre dock!) osv. Hoppas det kan ge något så att både jag och lille W kan få lite ro om dagarna. Om nätterna vaknar han ungefär fyra gånger i snitt – inte optimalt när han är 4,5 månad men, men. Jag tror att om vi får bukt med dagssömmen så följer nattsömnen med.

Helgen har varit lugn och skön. Nästan lite för lugn. Vi har gjort lite ärenden. Busat med lille W. Försökt få honom att sova långpass. Ätit lunch på stan och gått långpromenad (inte ens där sov han, den lille busen!). Varit på Babyproffsen och kollat åkpåse (vilken djungel!).

Jag har också huvudvärk. Jag har slutat med kaffe sen två dagar tilllbaka. Oh. My. God. Mina två kaffekoppar om dagen är liksom min lyx i den här sömnhärvan. Min egna stund. Men det var någon som sa att till och med det minsta lilla koffein kan störa vissa bebisar (trots att BVC sagt till mig att två koppar per dag är ok). Så som någon sista desperation så gör jag ett försök. Mamma utan kaffe kanske kan ge en sömnigare bebis – vi får se…!

IMG_1318 IMG_1322 IMG_1335

Annonser

6 reaktioner på ”Helgen & lille W

 1. Det är kämpigt det där med sömnen hos de små, det går upp och ner hela tiden. Ni har säkert testat detta, men om inte kan jag tipsa om att använda bärsele. Det kan ta några gånger innan barnet blir vant men sedan är det hur smidigt som helst! Vi använder en ErgoBaby och är jättenöjda – har använt den sedan vår lilla A var ca 2 månader! Hur som helst, hoppas det blir bättre och han får sova (och ni)! 🙂

  1. Ja, det är lite kämpigt! Man själv vet ju vad de behöver, men det är svårt att förmedla det själv. Vi har en bärsele som han tycker är ok (dock gillade han inte det när han var yngre, bara skrek i den. Också), men han kan inte sova i den. Han är bara vaken och tittar på alla intryck, tar in så mycket som han måste bearbeta. Och har vi honom inåt så blir han väldigt arg. Men bärselen är guld ibland när man behöver händerna fria!

  1. Det hjälpte att ha någon att prata med och höra någon säga att ”han kämpar ju emot att sova något enormt” (även om det inte är något positivt, så är det skönt att få bekräftelse på att det faktiskt är så på något vis).

 2. Ojoj det låter inget vidare med den där sömnen, förstår verkligen st ni vill få bukt med det. Både för hans skull men för ert välbefinnande också! Hoppas hon har bra råd att ge.
  Det där med kaffet har jag funderat över. Vissa säger att deras bebisar reagerar jättestarkt, jag har aldrig märkt någon skillnad på Lily. Och med tanke på vad Livsmedelsverket nu skriver ang alkohol och amning – att det inte påverkar mjölken, så undrar jag lite över koffein….
  Ska bli intressant om du märker skillnad eller inte!
  Kram

  1. Ja, det är en liten kamp! Men varje dag känns det som om vi kommer en liiiten bit framåt och det är skönt. Med kaffet förresten – idag ger jag upp. Imorgon bitti är det jag som sitter med en kopp kaffe igen. Vissa dagar har varit bättre men inte nämnvärt. Så jag börjar med kaffe igen. Blir en gladare mamma då tror jag 😉 Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s