Mormorbesök & magknip (inte för besöket!)

Uncategorized
Det är bäst jag håller i min kräktrasa HELA tiden, man vet ju aldrig när det händer en olycka, tänker lille W. Förnuftig bebis vi har!

Det är bäst jag håller i min kräktrasa HELA tiden, man vet ju aldrig när det händer en olycka, tänker lille W. Förnuftig bebis vi har!

Idag är det en lugn dag här i skåneland. Lille W och jag ser fram emot 15:30 då Mormor (min mamma) kommer på besök! 🙂 Tror lille W kommer bli jätteglad!

I förmiddags var vi på sjukhuset och pratade med specialistsjuksköterskan. Det är så skönt tycker jag, för jag får små, små tips men som kan underlätta. Hon tror att lille W inte kan sova bra för att hans mage fortfarande spökar. Det går lääänge mellan gångerna han gör nummer två (ursäkta informationen på en ”karriärsblogg”, haha) och han kräks fortfarande mycket överskott. Han äter mer än han behöver helt enkelt och går nu lite över kurvan. Hans stegring i början på kurvan sa hon var helt makalös. Att hans mage klarade det. Och det gjorde den ju egentligen inte. Men jag gav ju honom mat när han ville ha mat. Och min lille späde fågelunge på BB gick till en tjock liten knubbis på rekordtid! Med konsekvensen att magen fick stryk. Inte så lätt när jag haft för mycket mat till honom och han varit glupsk och hans mage och magmun inte varit färdiga.

Såklart man inte kan sova då.

Nu har vi som sagt fått små tips som vi hoppas kan underlätta vardagen för lille W. Ge honom massa päronpuré (för han tycker om det och det gör gott för magen). Hålla flaskan när vi matar med den lite mer plant för att minska att han vräker i sig på kort tid. Öka till två portioner gröt per dag. Inte vara rädda för att lattja med honom i luften (flygplansleken) och lägga honom på mage bara för att han kräks. Hans tarmar måste motionera och ”åka runt lite” som hon uttryckte det. Hellre lite kräk på golvet än förstoppad unge liksom. Vilket jag absolut håller med honom!

I vårt fall tycker jag bvc borde ingripit lite tidigare då de såg att hans vikt ökade lite för fort. Samtidigt som han skrek och gnällde, kolikartat. Och samtidigt som han kräktes nåt kopiöst. Men allt hände ju lite för sent, och då efter mina påtryckningar. Lite frustrerande.

Jaja. Det viktigaste är att lille W nu blir lite bättre dag för dag och är en ganska glad kille nu, med lite magknip och sömnproblem. Men världens underbaraste lillsmurf som gör att vi skrattar varje dag ❤

Annonser

3 reaktioner på ”Mormorbesök & magknip (inte för besöket!)

  1. Hoppas det blir lite bättre nu då efter råden. Och det där med nummer två…. Lily har gjort det väldigt sällan också, typ en gång i veckan, fram tills hon började äta större portioner gröt och nu när hon äter mat också så är det både en och två gånger per dag!
    Förresten! Lily gillade inte heller katrinplommonen i början. Efter tredje dagen började det bli ok, men inte mer än ok. Nu har jag kokt egen katrinplommonpure av torkade. Fem plommon i lite lite vatten, koka med lock några minuter och sen mixa. Hon älskar det! Och vilken skillnad på effekt! Den köpta gjorde ingen skillnad alls (inte päronen heller) men den hemmagjorda. Ojoj vilken fart det blev på magen 🙂
    Kram

    1. Tack för tipset! Då ska jag testa att göra egen, för man ser att det gör lite ont i magen emellanåt alltså… Hans kräkningar är såå mkt bättre nu med gröt och ersättning i magen också, förutom min amning. Stor skillnad och det är så skönt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s