Många tankar & liten blir stor

Uncategorized

Det är många tankar i huvudet just nu… och jag är en sån tänkare, så ibland äter det också upp mig. Försöker mig på lite mindfulness för att låta tankarna komma, stanna kvar i en sekund och sedan få bort dem, men det går sådär.

I vilket fall, det är mycket jag tänker på som jag inte delar av mig här. Som är för personligt. Som jag är på god väg att lösa och det känns så himla bra. Men det är fortfarande en bit kvar och det har bitvis varit en tuff vår.

Mina tankar handlar också mycket om lille W. Jag kan inte riktigt ta in att jag bara är hemma sex veckor till som föräldraledig. Sedan väntar 5 veckor semester och därefter börjar jag jobba heltid (och när F börjar jobba igen i slutet av september så är jag ledig en dag i veckan).

Jag är så ambivalent. När jag är inne och jobbar en dag i veckan så njuter jag till max. Och längtar tillbaka till jobbet. Tillbaka till karriärtjejen, tillbaka till att använda hjärnan på ett annat sätt. Ha på mig kavaj och knappra på tangentbordet, gå in i nya projekt och hjälpa kollegor och göra framsteg.

Men så nästa dag sitter jag på lektäcket här hemma på golvet och ser lille W leka med sina klossar och sin ”dator”. Leker kurragömma och kryper runt bland dammråttorna (hey, vem hinner städa?!) här hemma och leker tittut med lille W bakom soffan. Och då tänker jag: ”Men herregud, vill jag bort från detta? Detta fina och underbara?”. ”Ska någon annan, okänd person, ta hand om vårt barn på dagarna medan jag jobbar och tjänar pengar?”. ”Vem ska trösta lillsmurfen när han slagit sig och är ledsen och ropar ”mamma”?”.

Åh, jag är inne i en känslig period just nu och kan inte ens skriva detta utan att mina ögon tåras. Lillsmurfen har blivit stor bebis. Som ska börja på förskola i augusti och skolas in med andra barn och lära sig bordsskick och busa och leka och ha roligt.

Jag vet att förskolan är bra, för han behöver stimulans som inte jag alltid kan ge. Och jag har under många veckor under hans liv önskat att jag fått börja jobba igen, speciellt då han skrikit sig igenom dagarna (innan han fick konstaterad mjölkallergi). Men nu… nu är han så underbart mysig! Och han älskar när jag busar med honom. Skrattar så han kiknar. Såklart vi kan fortsätta skratta och busa men det kommer inte bli detsamma som att vara hemma 24/7 sex dagar i veckan.

Det jag försöker säga till mig själv med det här inlägget är nog att: njut av de sista veckorna till max, sug in allt mysigt och underbart och lägg i minnet! Oroa dig inte för förskolan – han är stor bebis nu som kommer älska förskolan; barnen, fröknarna, leken och buset. Att du tänker allt det här betyder att du är världens bästa mamma åt lille W och älskar honom mer än livet sig självt ❤

Jag antar att alla föräldrar går igenom samma sak. Våra bebisar blir stora fort, busfröna ❤

Annonser

2 reaktioner på ”Många tankar & liten blir stor

  1. I hear you !

    Längtar faktiskt bort från mammaledigheten nu. Men får samtidigt dåligt samvete för att jag inte vill vara hemma flera år som många andra verkar vilja. Njöt that’s not me! Man är ju som man är. Trots detta kan inte jag eller sluta tänka och älta lite, att det är sista veckan vi är själva hemma nu, sen är det semester, inskolning och vips är det vardag igen. Och jag borde njuta men vill samtidigt att tiden ska gå snabbt och så får jag dåligt samvete, igen…

    Suck.
    Kämpa på du med tankarna så gör jag det också 🙂
    Kram

  2. Känns som att man för evigt är fast i det där… Att alltid längta bort lite. Jag längtar som en tok efter Alma när jag inte är med henne. Men kan längta lika intensivt efter att göra ngt annat när jag väl sitter där på golvet och leker…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s